arrow_drop_up arrow_drop_down
Voorkomen
Voorbereiden


Onthuwelijken
Bemiddelen

Floris Heuyerjans, Onthuwelijkadviseur 

Scheiden doet pijn. Onthuwelijken maakt de weg vrij voor geluk

Lees verder hoe dat kan >>

Zolang je goed in gesprek blijft help je elkaar weer vooruit

Ongedwongen Onthuwelijken

Download het e-boek van Floris en bereid met deze 7 tips een ongedwongen regeling voor om verder te leven zonder met elkaar getrouwd te zijn. 

Mijn is naam is Floris Heuyerjans, ik begeleid stellen die niet meer van elkaar houden maar wel om elkaar geven. Ze willen een goede regeling voor elkaar en de kinderen, daar die zorgen dat ze toch onafscheidelijk blijven. Daarom noem ik het onthuwelijken in plaats van scheiden en geef ik daarmee uitdrukking aan het doel om er goed uit te komen zonder vechtscheiding en advocaten. 

Voorkomen

Ben je echt al zover dat je een einde aan je huwelijk wilt maken? Of zie je nog kansen om met een aantal goede gesprekken toch weer tot elkaar te komen. Hoe fijn zou het zijn als je elkaar weer begrijpt en het echte gevoel van samen zijn en samen doen weer ervaart? 

Fantastisch toch! 

We gaan met elkaar in gesprek om te ontdekken wat jullie nog verbindt en spreken onuitgesproken onhebbelijkheden uit. 

Dat lucht op zeg!

Gewoon weer eens een goed gesprek zonder verwijten maar met de intentie om elkaar echt te helpen. 

Ik probeer het een beetje luchtig te brengen, maar ik weet inmiddels van uit de tientallen gesprekken die ik gevoerd heb dat het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen best heel lastig kan zijn. Daarom helpt als iemand die bijzonder betrokken is, maar niet emotioneel verbonden, het gesprek op gang brengt en de juiste open eindjes weer aan elkaar knoopt.


Overweeg je zo'n gesprek?
Vul dan even de vragen in via onderstaand formulier en ontdek of je er inderdaad klaar voor bent >>

Voorbereiden

Een scheiding regelen is een emotionele gebeurtenis met een zakelijk kant. Ik durf te stellen dat je zo'n ervaring maximaal 1, soms 2 en bij hoge uitzondering 3 maal meemaakt. Je wordt dus nooit een expert in scheiden en onthuwelijken. 

Toch is het wel handig om met een expert van gedachte te wisselen over hoe je zo'n ingrijpende gebeurtenis in goede banen leidt. 

In een adviesgesprek van 2 uur breng ik voor je in kaart waar je zoal rekening mee moet houden. 

Uiteindelijk draait toch om huisvesting, geld en de kinderen. 

Om die belangrijke zaken goed te regelen is een expert onmisbaar omdat de wet- en regelgeving vaker wisselt dan dat jij de scheiding geregeld hebt. Verkeerde beslissingen kunnen grote financiele gevolgen hebben die nog jaren doorwerken. 

Dat wil je natuurlijk niet.

Je wilt verder met je leven, het liefst in goede harmonie. Zeker als er kinderen zijn is er altijd een verbintenis. 

Na dit gesprek kun je voor jezelf de keuze maken hoe je het scheidingsproces, of onthuwelijking zoals ik dat noem, gaat regelen.

Zelf of met behulp van een expert. 

Onthuwelijken

In goede harmonie de dingen regelen die de weg vrij maken voor een nieuwe leven met elkaar zonder huwelijkse verbintenis. 

Dat is wat we gaan in een onthuwelijkbegeleiding. In gemiddeld 6 sessies gaan we alles regelen dat nodig is om de huwelijksontbindig rechtsgeldig te maken, waarbij de afspraken juridisch en fiscaal correct zijn vastgelegd. 
Je ontvangt alle benodigde documenten die voldoen aan de eisen die financiële instellingen vragen zodat je de administratieve afhandeling eenvoudig en soepel verloopt. 

De onthuwelijking voeren we uit tegen een vast tarief, waarbij er een kleine opslag in het geval de zaakjes voor de kinderen goed geregeld moeten worden. 

Bemiddeling

Bijvoorkeur begeleid ik stellen die wel om elkaar geven, maar niet meer van elkaar houden. Stellen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen en bij wijze van spreken vechten om de koekepan van Oma in de boedelscheiding mee te krijgen, die doe ik liever niet.


Echter meestal loopt het niet zo'n vaart en helpt een gestructureerde begeleiding waarbij de regie strakker is vaak wel goed af zonder dat er extra bewaking nodig is. Nogmaals ik probeer toch een kleine glimlach op je gezicht te toveren in deze moeilijke periode.


Het komt wel voor dat de communicatie moeizaam verloopt. Dan noem ik het liever bemiddeling en is er meer tijd en overleg nodig om tot een regeling te komen waar alle betrokkenen zich in kunnen vinden. 

Is je relatie nog te redden?

Scheiden kost duur of toch niet?

Scheiden of onthuwelijken


Voorkom een vecht-scheiding?

Ons privacy beleid